Actuele beschikbaarheid

Geen storingen bekend

Contact

Contact opnemen

U kunt via het onderstaande telefoonnummer telefonisch in contact komen met de Belastingdienst, dit betreft een doorschakeldienst van Belzo waarvoor u honderdtien cent per minuut betaalt, ook na doorschakeling. U kunt helaas geen contact zoeken per email.

Werkt de bovenstaande belknop niet? Probeer het dan alstublieft in een andere browser.

Keuzemenu

Tijdens het gesprek

Om te voorkomen dat u naar een lang keuzemenu dient te luisteren hebben we hier de verschillende opties op een rijtje voor u gezet:

Toets 1: Al uw vragen over toeslagen

Toets 2: Al uw ondernemersvragen of als u ondernemer bent

Toets 3: Als u uitstel wilt aanvragen voor de inkomstenbelasting

Toets 4: Al uw overige vragen

Extra informatie

Belastingdienst Klantenservice

Al uw zaken aangaande belasting zijn gekoppeld aan uw BSN (Burger Service Nummer). Wanneer u in contact bent met de Belastingtelefoon wordt hier dan ook bijna altijd naar gevraagd. Dit is nodig omdat de medewerker van de Belastingtelefoon dan uw belastinggegevens kan inzien en u zo goed mogelijk kan helpen. Uiteraard is dit niet vereist als het gaat om een algemene vraag die niet direct uw persoonlijke gegevens aangaat.

U kunt de Belastingdienst ook direct bereiken. Het telefoonnummer is als volgt: 0800 - 0543. Ze zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00.

Wanneer u vanuit het buitenland contact opneemt met de Belastingdienst is er een ander telefoonnummer beschikbaar. Dit nummer is als volgt: +31 555 385 385. Goed om hierbij te benoemen is dat dit telefoonnummer alleen maar bereikbaar is tijdens de Nederlandse kantooruren.

Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de Belastingdienst als u doof of slechthorend is. Dit kan via de chat, deze functie is beschikbaar tijdens kantooruren.

Extra informatie

Bescherming online gegevens

De bescherming van uw privacy wordt streng gehandhaafd bij de Belastingtelefoon. Het is daarom ook niet mogelijk tijdens het bellen andermans gegevens op te vragen. Dit is ook niet mogelijk als het de gegevens van een vriend of familielid betreft. De persoon in kwestie moet altijd degene zijn die het contact opneemt. Er is wel sprake van een uitzondering op deze regel, als we het hebben over erkende belastingconsulenten en administratieve kantoren. Zij kunnen natuurlijk wel de gegevens voor hun klandizie aanvragen. Dit natuurlijk alleen in het geval van gegeven toestemming door de klant. Bij deze gegevens moet je denken aan informatie over aangiftes en aangevraagde toeslagen, die de consulent vereist om de aangiftes te kunnen invullen en eventuele toeslagen aan te mogen vragen.

Extra informatie

Wachttijden bij de BelastingTelefoon

Er zijn enkele vaste punten waarop de wachttijden bij de Belastingtelefoon vele male langer zijn dan normaliter. Denk hierbij aan de dagen rond 1 maart, wanneer de jaarlijkse aangifte van inkomstenbelasting moet worden gedaan. Veel mensen zijn in die tijd tegelijk bezig, waardoor er een soort ophoping van vragen kan ontstaan. Om dit te omzeilen kan u hiermee rekening houden, en bijvoorbeeld het antwoord online proberen te vinden.

Over Nucontact

Nucontact.nl brengt alle contactinformatie van verschillende grote partijen in Nederland bij elkaar om te zorgen voor een duidelijk overzicht.

Copyright 2020 Nucontact.nl - Eigendom van Belzo B.V.